Boston IVF is one of the largest and most experienced fertility networks in the United States, with more than 100,000 babies born since 1986. This project consisted of approximately 15,100 SF of existing core and shell space renovated into medical office space at the White Castle Office Building 2.

This project consisted of the construction of a four-story, 137,000 SF steel-framed core and shell office building. The scope of work included a masonry brick veneer, full height radius curtainwall at the northwest corner of building, a large expanse of storefront windows, two elevators, and three stairways.

Tenant Improvement
A 81,120 SF Midwest headquarters for Chipotle Mexican Grill, located in the Arena District in downtown Columbus. Interior design includes extensive use of sound rated walls, floors, doors, and glazing. A data center is located on level 3, and additional bathrooms, cafeterias, and break rooms were outfitted on each floor to support approximately 400 employees. High-end lighting, lighting controls, and other design features were included to mimic the recently completed headquarters in Newport Beach. Elford coordinated the work of Chipotle’s security, low voltage, furniture, and AV vendors through a virtual preconstruction process due to travel limitations imposed during the COVID-19 pandemic.

This project included the demolition of the existing 24,000 SF Linden Community Center, which was originally constructed in 1951, construction of the new 50,000 SF Community Center facility, and redevelopment of the 19.5 Acre park.  Elford reconstructed the new building and incorporated the bricks from the original building.  The new park features a spray ground, teaching kitchen, gymnastics room, walking paths, recording studio, full-size high school gym, medical partner space, multiple classrooms for community-wide youth learning, and a new, larger parking lot.

PROJECT DESCRIPTION

This project provided tenant improvement of the 4th and 5th floors. As the General Contractor, Elford delivered 54,000 SF of new drywall, acoustics, and general trades packages.

PROJECT DESCRIPTION

To address the demand for parking around the Greater Columbus Convention Center, the Franklin County Convention Facilities Authority (FCCFA) Board conducted a site feasibility study resulting in the addition of a new garage on the east side of the Convention Center. The facility is intended to maximize the availability of parking on the site with minimal impact to traffic flow around the area. The precast garage has six levels with approximately 650 total parking spaces.

The parking facility incorporates a single helix design with 90-degree parking and two-way traffic in the two bays. Safety features include glazed stair towers, emergency phones on each level, and open stair and elevator lobbies. Electrical, mechanical, plumbing, storage, equipment, and elevator machine rooms are located on the ground level, which is below the main entry aligned with the first supported level. Located at the ceremonial front entry to the complex, the garage features a kinetic façade to welcome visitors entering from the adjacent elevated roadway interchange.

PROJECT DESCRIPTION

A new 125,000 SF corporate office including a 75,000 SF interior fit-out with two industrial kitchens, custom finishes, parking garage, and stainless steel slide for the family-owned restaurant operators.

PROJECT DESCRIPTION

This project took what was once a 50,000 SF state-of-the-art movie theater in the Columbus Arena District and converted it into a custom office space for Nationwide Insurance’s innovation center, The CoOperative.  The new space features two levels of innovative work spaces, a research lab for user experience observations, conference rooms, a large, open main circulation area, and new windows and skylights to allow natural light to illuminate the entire office.

PROJECT DESCRIPTION

A 58,445 SF interior office tenant fit-out for BakerHostetler’s Columbus office on floors 10-12 in a downtown urban office building. The reception area is encrusted in light marble and rich, dark walnut. A collection of thin slats of angled wood are located behind the receptionist, offering privacy to the conference rooms behind. All of the wood in the office is from two walnut trees grown in the southern US. Instead of slicing planks, the trees were spiraled resulting in a long grain traveling from floor to ceiling where wood has been placed.

A 30,000-lb., free-standing marble staircase is located in the center of the office with a collection of Chihuly glass pieces on pedestals underneath. The employee dining and lounge area overlooks a view of the Scioto riverfront. Construction was completed as an occupied building.

PROJECT DESCRIPTION

A complete renovation to all 47 floors of the LeVeque Tower in downtown Columbus. This project will renovate all 120,000 SF to convert a variety of office spaces and apartments into high-end hotel and retail space. Hospitality amenities include a spa, restaurant, bar, lounge area, fitness center and Starbucks coffee shop.

PROJECT DESCRIPTION

The renovation of the historic, 1800s Columbian Building in downtown Lancaster transformed this iconic building into the Fairfield County’s Municipal Court Building. The project scope included a complete restoration of the existing facade, including rebuilding the parapet peaks and turret roof structure, a repurposing of the existing three floors and basement, as well as a small addition to the rear of the building. The new Municipal Court Building now includes three courtrooms, judges’ chambers, offices for probation, prosecution, the city clerk, a drug testing facility, pretrial services, a public lobby and other court support services. Additionally, it includes new millwork and heating, cooling, lighting, communications, security and power systems and accessories.

Elford worked closely with the owner, architect and engineering teams to assess the conditions of the building and to make it structurally sound. In addition to the exterior and interior renovations, the scope of work included site improvements, renovations to the existing parking lot, alley access and new lighting, relocation of existing building utility services and connection to the existing sanitary and storm sewer systems.